ETZ, Amyyon en overige partners presenteren het unieke maaltijdconcept ‘Eten voor jou’

Home Actueel ETZ, Amyyon en overige partners presenteren het unieke maaltijdconcept ‘Eten voor jou’

ETZ, Amyyon en overige partners presenteren het unieke maaltijdconcept ‘Eten voor jou’

Eten en drinken, bewegen én medicijnen. Samen zorgen ze ervoor dat patiënten sneller herstellen. Om dat waar te maken heeft het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ‘Eten voor jou’ ontwikkeld, een bijzonder en uniek maaltijdbelevingsconcept. Het ETZ presenteert dit unieke concept op vrijdag 25 oktober 2019. Hierbij bent u uiteraard van harte uitgenodigd! (opm. Zaal is vol; geen aanmelding meer mogelijk).

Amyyon zal hierbij aanwezig zijn en toelichting geven op de betrokkenheid, complete customer-journey en ingaan op de technische en digitale aspecten van ‘Eten voor jou’.

Goed eten en drinken kun je tegenwoordig in de meeste ziekenhuizen. Het unieke van dit concept zit in de combinatie van eten en drinken, bewegen en medicijnen. Patiënten herstellen sneller als eten en drinken op de behandeling worden afgestemd. Daarom zijn wij zo ver dat we rekening houden met de reactie van medicijnen op eten en drinken. En is de nieuwe cultuur ‘eten uit bed’ om beweging te stimuleren. En moeten onze patiënten ook eigen keuzes kunnen maken. Alles om het herstelproces te bevorderen en het verblijf in het ziekenhuis waar en indien mogelijk aangenaam te maken.

Hoe brengen we dit in de praktijk ten uitvoer en op welke manier draagt ‘Eten voor jou’ bij aan het herstel en welbevinden van al onze klinische patiënten. Wat zijn de resultaten? Maar ook: hoe slaagden we erin om onze dromen daadwerkelijk in de praktijk te brengen? Wat is de weg die we bewandelden? En natuurlijk mag een proeverij niet ontbreken. Ervaar het nieuwe concept ‘Eten voor jou’ tijdens dit symposium, proef onze nieuwe gerechten bereid in eigen keuken en ontmoet vakgenoten!

Het symposium bestaat uit een plenair deel en diverse workshops over eten en drinken en beweging, medicijnen, gastvrijheid en opleiding. Na de lunch en proeverij sluiten we rond de klok van 13.30 uur af.

Programma: (Zaal is vol; aanmelden kan helaas niet meer)

Wanneer: vrijdag 25 oktober
Tijd: 09.00 – 13.30 uur (inloop vanaf 8:30)
Locatie: auditorium ETZ TweeSteden Ziekenhuis, Dr. Deelenlaan 5 in Tilburg
Doelgroep: vakgenoten werkzaam in de zorg op het gebied van eten, drinken, gastvrijheid, diëtetiek, fysiotherapie, logopedie, facilitair managers, cateraars en leveranciers
Kosten:  gratis

08.30 uur inloop
09.00 uur welkom door Raad van Bestuur en toelichting programma
09.20 uur de marsroute naar Eten voor jou
09.40 uur vlog van patiënt
10.00 uur toelichting workshops KOFFIEPAUZE  met tussendoortjes van Eten voor jou
10.30 – 11.50 uur twee rondes workshops
1. Eten voor jou en menu engineering: hoe zorg je voor een modern én herstel bevorderend menu, met veel vegetarische gerechten en voor bijna alle diëten geschikt?
2. Eten voor jou en medicijnen: hoe reageren medicijnen en eten en drinken op elkaar en hoe houd je hier rekening mee?
3. Eten voor jou en beweging: hoe cruciaal is bewegen tijdens ziekte en opname en hoe integreer je dit in een maaltijdbelevingsconcept?
4. Eten voor jou en gastvrijheid: hoe kijken wij naar gastvrijheid en hoe krijg je ruim 200 zorgassistenten opgeleid en gemotiveerd?
5. Eten voor jou en uitstraling: welke unieke materialen en software  ondersteunen Eten voor jou, zoals servies, rollende keuken, automatisering en inrichting keuken.
6. Eten voor jou en projectmanagement: hoe start je, hoe krijg je iedereen enthousiast en kom je verder alleen of via co-creatie?
11.50 uur de eerste resultaten
12.30 uur vragen en discussie PROEVERIJ met scala aan gerechten van Eten voor jou
13.30 uur einde

Meer informatie: e.lommen@etz.nl