Kennissessies XL Food
We bieden een opleiding aan rondom het gebruik van Amyyon Food, ook bekend als XL Food. Het is verdeeld in 8 sessies, waarin de belangrijkste onderwerpen aan bod komen. Eén van de sessies is speciaal bedoeld voor de beheerder.
Wie alle sessies volgt heeft een goed overzicht van de mogelijkheden en het gebruik van Amyyon Food.
Prijzen blijvend laag!
Amyyon verlaagt de prijzen per 1 september 2021 blijvend met een korting van ruim 10% op de adviesprijs!
Sessie 1 tot en met 7 kost daarom vanaf 1 september € 99 excl. BTW .
De prijs voor sessie 8 is bepaalt op € 149 excl. BTW.
Daarnaast hanteren we een speciaal tarief voor wie zich aanmeldt voor alle sessies ineens.
Sessie 1: De cliënt centraal
In deze sessie gaan we in op wat u kunt vastleggen bij de klant /cliënt /patiënt. Deze naam kan verschillen maar deze persoon wilt u optimaal bedienen. Wat kunt u allemaal vastleggen en hoe werkt dat door in vervolgprocessen?
We gaan in op het vastleggen van diëten en allergieën. We leggen bijzonderheden over het aanbod vast: persoonlijke voorkeuren en extra verstrekkingen.
Als dit correct wordt uitgevoerd zal niemand iets krijgen aangeboden wat niet bij hem of haar past. En is het aanbod optimaal afgestemd op de individuele behoefte.
Sessie 2: Menuplan en diëtiek
In deze sessie gaan we in op de basis van het aanbod: de componenten en de gerechten. We laten zien hoe hierbij recepturen worden vastgelegd. Recepturen spelen een belangrijke rol bij het genereren van productinformatie.
We gaan in op de manier waarop we de dieetgeschiktheid bepalen en hoe we dieetafleidingen vastleggen.
We laten zien hoe een menuplan en een menucyclus wordt samengesteld. Ook het activeren van een menu komt aan orde.
En hoe zat het ook al weer met het kerstmenu? Dat laten we als laatste zien.
Sessie 3: Allergenen en voedingswaarden
In deze sessie gaan we in op de mogelijkheden die er zijn om informatie over een gerecht te verschaffen.
We laten zien hoe u deze gegevens zelf invoeren, maar ook hoe u de gegevens kunt ophalen bij een externe bron. Daarbij spelen de recepturen een cruciale rol. De software kan bepalen wat de voedingswaarden zijn, welke allergenen er voorkomen en welke ingrediënten het gerecht bevat.
We lichten toe welke bronnen u kunt gebruiken en hoe u deze informatie ter beschikking kunt stellen aan anderen: op papier of online.
Sessie 4: Vastleggen keuzes via scherm of scanner
Traditioneel zijn er twee mogelijkheden: de gemaakte keuzes worden met de hand ingevoerd of er wordt gebruik gemaakt van een scanformulier. Deze sessie gaat over de mogelijkheden die hiervoor zijn, maar vooral over de vraag waar u op moet letten om dit goed te doen.
Het scannen van formulieren komt aan de orde en daarbij de diverse instelmogelijkheden die er zijn om het scanproces te laten uitvoeren. Soms ontstaat er uitval. We laten zien wat mogelijke oorzaken daarvan. We lichten toe op welke manier uitval kan worden gecorrigeerd. Nieuw is de mogelijkheid het scanformulier na verwerking op te vragen.
Voor de beeldvorming laten we (kort) zien welke alternatieven er zijn voor deze bestelmethoden. Er zijn twee portals ontwikkeld: FoodOnline voor de medewerker en ServiceBuddy voor de cliënt/ patiënt.
Sessie 5: Werken met Portals
In deze sessie laten we de mogelijkheden er zijn met FoodOnline, het portal voor de medewerker. U kunt voor elke cliënt / patiënt een maaltijdkeuze vastleggen. We aten zien hoe u dit kunt inrichten om het beste resultaat te bereiken.
Maar het portal is bedoeld om alle werkzaamheden te ondersteunen die u op de zaal of op locatie wilt uitvoeren. Het wijzigen van een dieet, het vastleggen van een andere eetlocatie of een aan- of afwezigheid: het kan allemaal. We laten u alle mogelijkheden zien.
ServiceBuddy is het portal voor de patiënt / cliënt. Veel instellingen die voor FoodOnline gelden, zijn ook voor ServiceBuddy geldig. Maar er zijn verschillen.
Sessie 6: Factureren
In deze sessie gaan we in op de mogelijkheden om prijzen vast te leggen bij producten die u aanbiedt. De prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van de groep die het afneemt. We gaan in op vaste prijzen, prijsgroepen en kortingsregels.
Nadat de kosten zijn vastgelegd, moeten deze worden gefactureerd. We laten zien hoe u kunt factureren en welke mogelijkheden er zijn om de gegevens aan een financieel systeem aan te bieden. Ook automatische incasso komt aan bod.
Maakt u gebruik van FoodOnline of ServiceBuddy? Dan kan er ook direct worden betaald: via een pin betaling of via iDEAL of Bancontact.
Sessie 7: Rapportages en documenten
In deze sessie gaan we in op de output die uit Amyyon Food kan komen. Dat kunnen de documenten zijn die u bij de productie nodig hebt. Maar er zijn ook talrijke managementoverzichten. We nemen de belangrijkste met u door.
Om het overzicht te definiëren zodat het aansluit bij uw vraag maken we gebruik van een wizard. We laten zien hoe dat werkt.
Een handig hulpmiddel is het gebruik van automatische taken. Dan hoeft u niet meer elke dag dezelfde printopdracht te geven, want het gaat automatisch. We gaan in op de mogelijkheden.
Sessie 8: Functioneel Beheer
De beheerder oefent grote invloed op de manier waarop Amyyon Food is te gebruiken. In deze sessie gaan we in op de mogelijkheden die de beheerder ter beschikking staan.
We laten zien hoe de inrichting wordt beheerd. We bespreken de belangrijkste inrichtingstabellen zoals Afdeling, Administratie, Logistieke route, enzovoort. Er zijn veel systeemtabellen en instelmogelijkheden. Ook die nemen we met u door.
We gaan in op de autorisatie module. Hiermee regelen we de bevoegdheden binnen XL Food maar ook voor FoodOline en ServiceBuddy.
Let op!. Deze sessie is niet bedoeld voor de Technisch Beheerder. Er komt een aparte sessie rond technische onderwerpen, zoals over de back-up, logging meldingen, beheer automatische taken enzovoort. De inrichting die specifiek met voeding te maken heeft (zoals menu’s en recepturen) worden in de andere sessies behandeld.