Foto via Unsplash dirty-plate-5262471_1920_ekoanug pixabay

Nieuwe module: Inname Voeding en Vocht

Onlangs is de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van een nieuwe module. Hiermee kan van een patiënt de ingenomen hoeveelheid voeding en vocht worden geregistreerd. De module is opgenomen in FoodOnline en daarmee onderdeel van Amyyon Food.

De registratie van de ingenomen voeding wordt gebaseerd op de bestellingen die zijn vastgelegd in Amyyon Food. Van de patiënt is vastgelegd wat hij of zij krijgt aangeboden bij het ontbijt, de lunch en het avondeten en eventuele extra verstrekkingen. De voedingsassistent legt vast in FoodOnline, het portal voor de medewerker, de hoeveelheid die is genuttigd, bij samengestelde gerechten per onderdeel. De software berekent op basis hiervan de ingenomen voedingswaarden, bijvoorbeeld de hoeveelheid eiwit.

De vochtinname zal ook deels worden bepaald door de bestellingen uit Amyyon Food. Maar veel meer nog door glazen water of frisdrank, en door koppen koffie en thee. Het aanbod hiervan kan gemakkelijk worden vastgelegd evenals de werkelijke inname.

Is voor een patiënt een minimum of een maximum van toepassing? Dan kan dit bij de patiënt worden vastgelegd. Gedurende de dag kan dit in FoodOnline worden gevolgd en bewaakt. De vastgelegde gegevens zijn beschikbaar in het EPD en is daardoor beschikbaar voor het medisch personeel.

Bij de ontwikkeling hebben we hulp gehad van diëtisten. Door hun inbreng weten we zeker dat de module goed aansluit bij de wensen en behoeften vanuit de praktijk. Wilt u meer weten over deze module? Of over onze software rond voeding in de zorgsector? Neem dan met ons contact op.

De module Inname Voeding en Vocht is onderdeel van Amyyon Food. Amyyon Food bestaat uit voedingsadministratie software XL Food, de portals FoodOnline en ServiceBuddy en het kassasysteem Amyyon P.O.S.